125%

Toename Facebook volgers

150%

Toename Instagram volgers

25.000

gemiddeld bereik per maand

Ervaring
van Kuppmen

Wouter Menkenmede-eigenaar van Kuppmen Music: ‘Vooral internationaal is het een zoektocht. Leuk om samen te ontdekken. 

Het was een schok voor Wouter Menken, bijna zeven jaar geleden. Ineens was Carbo-stick van de markt verdwenen. De gepassioneerde drummer met dertig jaar ervaring kon maar niet begrijpen waarom zijn favoriete merk drumsticks niet meer verkrijgbaar was. Zo’n uniek product, waar alles aan klopte!

Behalve drummer is Wouter ook ondernemer. Hij besloot op zoek te gaan naar de man achter Carbo-stick. En hij vond hem, in Beieren. Deze Peter Kuppers was gestopt met zijn bedrijf om persoonlijke redenen. Lang verhaal kort: er was een goede klik en ze besloten om de sticks samen opnieuw op de markt te brengen. En zo is Kuppmen Music vijf jaar geleden ‘geboren’

Kuppmen en BuroContent

“We zijn actief in ongeveer zeventien landen. De marketing gaat in samenwerking met de distributeurs. Social is voor ons heel belangrijk, daar zijn veel muzikanten actief. En dat is ook waar BuroContent voor ons om de hoek komt kijken,” vertelt Wouter. 

Vanaf het begin was hij wel bezig met social media. Eerst Facebook en later ook Instagram. Maar er kwam weinig uit. Daarom is Wouter op zoek gegaan naar iemand die daar verstand van heeft, liefst een beetje in de buurt van Lisse. Vanuit zijn netwerk kwam hij uit bij BuroContent. Volgens mij werd ik een van hun eerste klanten.” 

Wouter is tevreden met de samenwerking. Er is bij de start heel bewust gekozen om organisch te groeien en vooral te kijken naar de kwaliteit van volgers. Vanwege het internationale karakter is het vaak een zoektocht, ook per land. “Azië is bijvoorbeeld wat meer gericht op Twitter. En in China mag je niet eens op social. Inmiddels doen we op een aantal markten ook Facebook-promotie. Dat vind ik ook het leukste: samen ontdekken wat wel en niet werkt.” 

 Zijn vrouw heeft een eigen bedrijf in wandelcoaching. Ze is via Wouter inmiddels ook al in contact gekomen met BuroContent. “En laatst was ik blijkbaar ook heel enthousiast in een gesprek met iemand die net een restaurant is begonnen in Amsterdam. Die zou binnenkort ook eens met ze gaan bellen,” zegt hij tot slot. 

Naamsbekendheid 

De drumwereld is conservatief, volgens Wouter: “Hout is eeuwenoud, en onomstreden als materiaal voor drumsticks. Best ingewikkeld hoor, drummers overtuigen om over te stappen. Hout slijt snel, dus als je veel speelt is er zeker een financieel voordeel. Maar carbon is voor een grote groep nog een vies woord. Wat onze stick uniek maakt, is dat deze niet of nauwelijks is te onderscheiden van hout. Bij twee grote concurrenten is dat wel anders.” 

 “Iemand als Cesar Zuiderwijk ga je niet meer om krijgen. Maar de groep drummers tot vijftig jaar staat al meer open voor iets anders. Ook bij de jeugd doen we het goed. Er zit zeker groei in. Het is leuk dat drummers ons helpen met de branding. En de winkeliers natuurlijk.”