Website onderhoud en waarom dit belangrijk is

Om met de tijd mee te blijven gaan is het van belang dat jouw onderneming beschikt over een goede website. Maar alleen het (laten) maken van een goede website blijft het niet bij. Om te kunnen zorgen dat jouw klanten 24 uur per dag in contact met je kunnen blijven is het belangrijk om actuele informatie te voorzien, geen verouderde nieuwsberichten toont en je website altijd ‘in de lucht’ blijft. Want alleen een online visitekaartje, dat is een website tegenwoordig al lang niet meer..

Hierdoor is het regelmatig onderhouden en up-to-date houden van je website essentieel. Zo voorkom je dat je website in aanraking kan komen met hackers en virusaanvallen en hierdoor je website niet meer bereikbaar is. Naast een veilige website zorgen updates er ook voor dat de snelheid van de website erop vooruitgaat. Vooral voor de bezoeker is dit erg fijn en kan dit ervoor zorgen dat de bezoeker langer op jouw website blijft.

Daarnaast zorgt het onderhouden van de website ook voor een betere Google ranking. Door regelmatig nieuwe blogs, nieuwsberichten en pagina’s aan te vullen ziet Google dat de website actief onderhouden wordt en hierdoor zijn relevantie behoudt. Nieuwe teksten zorgen voor meer content op de website, waardoor ook de SEO van jouw website kan worden versterkt. Want uiteindelijk wil ieder bedrijf met haar website zo hoog mogelijk vertoond worden in de zoekmachine.